Agilityträning 27 oktober


Igår hade jag bokat in två timmars träning med alla tre hundarna på SHC som sedan följdes av handlingskurs klass 1-2 för AllinAgility med Penny. Den här helgen kan man säga att vi har gått Allin 8).

Eftersom Penny skulle gå kurs fick hon inte träna så mycket för att inte bli trött.

Fokus för dagen var:

1. RC-träning på marken

2. RC-träning på balansens nerfart

2A. Börja med svängträning efter balans

Det här är mitt första försök och Penny verkar ha lite svårt att förstå att man måste gå hela vägen ner innan man kan få lite karameller. Hon blir sååå fixerat på TT:n och har svårt tänka. Det måste vara terrierhjärnan :). Därför fick jag pröva lite med olika saker som står och som hon måste gå runt. Helst vill jag inte använda några hjälpmedel men ibland får man använda sin fantasi. Nästa gång ska jag testa och bara sätta henne längst ner tror jag. Det blev nog lite svårt att sitta så högt uppe på balansen.
/shame about that handler…

Prövade även lite med Eye som istället för TT:n fick en utlagd spengummi. Blev lite hoho i skallen på pyrren också som inte riktigt fattade. Behöver sätta honom så långt ner som möjligt och leksaken nära balansen.

Gör om och gör rätt nästa gång ;)!!

3. öppna slalomingångar 90-45 grader

 

Och mellan 13-16 var det dags för handlingskurs klass 1-2 för Annelie Hermansson, All in Agility.  Som vanligt, var banorna roliga, med långa avstånd och många klurigheter. Både A-hindret och gungan var med.

Med andra ord, EN VÄLDIGT BRA DAG !!

Bildresultat för en väldigt bra dag herregud & co

Lämna en kommentar